Litauiska ungdomsföreningen i Sverige (LJB) är en organisation som enar och samlar ungdomar från Litauen som studerar eller jobbar i Sverige.

Vi är en plats där unga litauer kan lära känna andra aktiva människor, delta i underhållnings-, kultur-, och idrottsevenemang, evenemang för att bygga gemenskap, samt utbildningar eller möten med intressanta människor.

Vi enar människor mellan 16 och 35 år, huvudsakligen i Stockholm. Vi letar dock efter initiativtagande människor i andra städer också.

Om du ibland får lust att prata litauiska, delta i intressanta evenemang, få träffa nya människor och kanske även få en del ny erfarenhet eller förverkliga dina idéer bli en av oss!

Vår historia

Organisationen började sin verksamhet våren 2014 tack vare några vänner som anordnade informella möten. Med åren har både föreningen och dess aktiviteter växt – nu är det stora konserter, möten med de mest kända människorna, ett lopp i Stockholms centrum som har blivit en tradition, osv. I nuläget enar vi många olika människor och just därför var och en kan hitta något intressant.

Team

Här är de mest aktiva volontärerna som bidrar stort till det att den Litauiska ungdomsföreningen i Sverige finns. Utöver detta har vi ytterligare hundra medlemmar i föreningen och vi växer hela tiden!

Darius Kvainauskas

Ordförande

Marija Zelenkauskė

Vice ordförande

Dominykas Gudavičius

Sekretariatet

Ieva Vainilaitytė

Sekretariatet

Kristupas Liorančas

Ekonom

Artūras Zelenkauskas

Medlemskoordinator

Eglė Arlauskaitė

Eventkoordinator

Aurimas Rimkus

Eventkoordinator

Ieva Guntulytė

Eventkoordinator

Ramunė Drankinaitė

Eventkoordinator

Kotryna Ribačevskaitė

Eventkoordinator

Sigitas Kruopys

Idrottsevenemangskoordinator

Ugnė Čepulytė

Idrottsevenemangskoordinator

Vaida Pakulytė

Kommunikation

Raminta Kuzmickaitė

Kommunikation

Aušra Visockė

Kommunikation

Ignius Šalkauskis

Kommunikation

Monika Gineitytė

Sponsorer

Ignė Stalmokaitė

Projektkonsult

Kristina Lieponė

Evenemangskonsult