Litauiska ungdomsföreningen i Sverige (LJB) är en organisation som enar och samlar ungdomar från Litauen som studerar eller jobbar i Sverige.

Vi är en plats där unga litauer kan lära känna andra aktiva människor, delta i underhållnings-, kultur-, och idrottsevenemang, evenemang för att bygga gemenskap, samt utbildningar eller möten med intressanta människor.

Vi enar människor mellan 16 och 35 år, huvudsakligen i Stockholm. Vi letar dock efter initiativtagande människor i andra städer också.

Om du ibland får lust att prata litauiska, delta i intressanta evenemang, få träffa nya människor och kanske även få en del ny erfarenhet eller förverkliga dina idéer bli en av oss!

Vår historia

Organisationen började sin verksamhet våren 2014 tack vare några vänner som anordnade informella möten. Med åren har både föreningen och dess aktiviteter växt – nu är det stora konserter, möten med de mest kända människorna, ett lopp i Stockholms centrum som har blivit en tradition, osv. I nuläget enar vi många olika människor och just därför var och en kan hitta något intressant.

Team

Här är de mest aktiva volontärerna som bidrar stort till det att den Litauiska ungdomsföreningen i Sverige finns. Utöver detta har vi ytterligare hundra medlemmar i föreningen och vi växer hela tiden!

Darius Kvainauskas
Ordförande
Milda Marija Gailiutė
Vice ordförande
Kristupas Liorančas
Ekonom
Ieva Lampickienė
Sekreteraren
Artūras Zelenkauskas
Medlemskoordinator
Marija Zelenkauskė
Kommunikation
Rūta Žemaitytė
Kommunikation
Raminta Kuzmickaitė
Kommunikation
Ignius Šalkauskis
Kommunikation
Eglė Arlauskaitė Wigstrand
Eventkoordinator
Ieva Brorsson
Eventkoordinator
Rytis Praninskas
Eventkoordinator
Aurimas Rimkus
Eventkoordinator
Samanta Plechanovaitė
Eventkoordinator