Litauiska ungdomsföreningen i Sverige (LJB) är en organisation som för samman och förenar unga personer från Litauen som studerar eller jobbar i Sverige.

LJB är en organisation där unga litauer kan träffas och lära känna andra drivna personer, vara med på olika evenemang inom kultur, underhållning och sport samt delta på utbildningar och seminarier med intressanta personer.

Vi för samman ungdomar som är mellan 16-35 år gamla, främst i Stockholmsområdet, men vi söker ständigt efter drivna personer på andra ställen i Sverige. Vill du umgås med härliga personer från Litauen, delta i olika evenemang, lära känna nya människor, få erfarenhet eller förverkliga dina idéer? – Gå med!

Vår historia

Organisationen påbörjade sin verksamhet våren 2014 genom att några vänner som härstammar från Litauen började anordna informella träffar. Med åren växte verksamheten från små träffar till större evenemang; träffar och diskussioner med intressanta människor, vandringar i naturen, sport- och kulturevenemang samt annat. På några år har verksamheten växt snabbt och varje person som går med kommer att kunna hitta nya intressanta kontakter och aktiviteter.

Team

Här är våra mest engagerade medlemmar, tack vare dem är organisationen igång. Vidare förenar vi över 100 officiella medlemmar och vi växer ständigt.

Styrelse

Darius Kvainauskas
Ordförande
Algirdas Preikša
Vice ordförande
Rūta Žemaitytė
Ekonom
Auksė Kavaliauskaitė
Sekreteraren
Eglė Urbonavičienė
Kommunikation
Dominyka Čiurovaitė
Medlemskoordinator
Iveta Mikalajūnaitė
Partner och sponsorskoordinator
Dainora Butvilė
Idrottsevenemangkoordinator
Mingailė Greičiūtė
Kulturevenemangkoordinator

Aktiva medlemmar

Eglė Arlauskaitė Wigstrand
Rytis Praninskas
Vilhelmas Bartusevičius