Litauiska ungdomsföreningen i Sverige (LJB) är en organisation som enar och samlar ungdomar från Litauen som studerar eller jobbar i Sverige.

Vi är en plats där unga litauer kan lära känna andra aktiva människor, delta i underhållnings-, kultur-, och idrottsevenemang, evenemang för att bygga gemenskap, samt utbildningar eller möten med intressanta människor.

Vi enar människor mellan 16 och 35 år, huvudsakligen i Stockholm. Vi letar dock efter initiativtagande människor i andra städer också.

Om du ibland får lust att prata litauiska, delta i intressanta evenemang, få träffa nya människor och kanske även få en del ny erfarenhet eller förverkliga dina idéer bli en av oss!

Vår historia

Organisationen började sin verksamhet våren 2014 tack vare några vänner som anordnade informella möten. Med åren har både föreningen och dess aktiviteter växt – nu är det stora konserter, möten med de mest kända människorna, ett lopp i Stockholms centrum som har blivit en tradition, osv. I nuläget enar vi många olika människor och just därför var och en kan hitta något intressant.

Team

Här är de mest aktiva volontärerna som bidrar stort till det att den Litauiska ungdomsföreningen i Sverige finns. Utöver detta har vi ytterligare hundra medlemmar i föreningen och vi växer hela tiden!

Kristina Lieponė

Ordförande

pirmininkas@jaunimas.se

+46736150056

Darius Kvainauskas

Vice ordförande

info@jaunimas.se

Kristupas Liorančas

Ekonom

finansai@jaunimas.se

+46734200746

Ieva Vainilaitytė

Sekretariatet

info@jaunimas.se

Dominykas Gudavičius

Sekretariatet

info@jaunimas.se

Lina Juzokaitė

Eventkoordinator

info@jaunimas.se

Artūras Zelenkauskas

Eventkoordinator

info@jaunimas.se

Marija Zelenkauskė

Kommunikation

rsv@jaunimas.se

Eglė Arlauskaitė

Kommunikation

rsv@jaunimas.se

Aušra Visockė

Kommunikation

rsv@jaunimas.se

Ugnė Čepulytė

Idrottsförening

ugnecep@gmail.com

+46736155560

Mantas Milius

Idrottsförening

motuzas19@gmail.com

+46739390183

Ramunė Drankinaitė

Eventkoordinator

info@jaunimas.se

Ignė Stalmokaitė

Projektledare

info@jaunimas.se

Inga Grinytė-Fedčuk

Sponsorer

inga.grinyte.fedcuk@gmail.com

+46762649049

Rapporter

Vi är en transparent organisation som tillgängliggör sina finans- och verksamhetsapporter. Varje år genomförs en ekonomisk revision. Vi är tacksamma för alla medlemmar, partner och sponsorer som litar på oss och stödjer oss.